Vi tar 20% i provision på inropat objekt (20kr per hundralapp) inga slagavgifter.

Allt säljs i befintligt skick men vi informerar i bästa möjliga mån om det finns defekter.

Budstege:
25kr upp till 500kr

50kr upp till 1000kr

100kr för  1000kr och uppåt

Vi skickar mindre föremål mot fraktkostnad och kan frakta större inköp mot överenskommen fraktkostnad till kunden.

Inropade objekt hämtas av kund efter auktionen eller när öppettider angivs på hemsidan samt överenskommen dag och tid,vi har begränsat med utrymme så större föremål måste hämtas så fort som möjligt.

Betalning med kort eller faktura. Nya kunder betalar innan avhämtning då vi blivit lurade på betalningar tidigare.

Vi kommer stänga av kunder som ej betalar i tid,vi tar en förseningsavgift på 100kr/vecka och öppnar kontot när det är betalt.

.

Alla vinnande bud är bindande då kunden har undersökningsplikt, vilket går att göra på visningen innan auktionen.

Hämtat från konsumentverkets sida:
Ångerrätt

I fall Köparen är konsument har Köparen ångerrätt i enlighet med den svenska lagen (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler(38/1978). Köparen har dock inte ångerrätt i det fall undantag från ångerrätt i nämnda lag kan tillämpas.

Köparen ska meddela Auktionsverket att ångerrätten utnyttjas inom den ångerfrist som löper under fjorton (14) dagar från och med den dag Köparen får det köpta Föremålet i sin egen eller via ombuds besittning. Meddelande om ångrat köp ska innehålla Föremålets föremålsnummer samt Köparens kundnamn.
Köparen ska använda samma mailadress som finns registrerad på kundnumret.

Efter ångrat köp ska Köparen på egen bekostnad inom fjorton (14) dagar returnera Föremålet.
Har Köparen valt hemleverans ska retur ske på samma sätt. Retur får inte ske mot postförskott. Köparen står risken för att Föremålet skadas eller kommer bort samt är skyldig att paketera och hantera Föremålet på ett sådant sätt att det inte skadas under transporten.

När auktionsverket har tagit emot Föremålet återbetalas erlagt belopp inom fjorton (14) dagar till Köparen, med undantag för Föremålets eventuella värdeminskning som har orsakats på grund av att Köparen har hanterat Föremålet i större omfattning än nödvändigt.

Om Auktionsverket bedömer att Köparen missbrukar ångerrätten t.ex. genom att använda ångerrätten för att slippa stå fast vid lagda bud och därvid påverkar budgivningsprocessen, Säljaren eller andra Kunder på ett för Auktionsverket icke godtagbart sätt, förbehåller sig Auktionsverket rätten att stänga ner Kundens konto och Kundens tillgång till Tjänsten.

Köparen får räkna med att begagnade varor har brister. På auktioner säljs allt begagnat i befintligt skick. Det innebär att du inte kan klaga i efterhand om varan har brister som du borde ha upptäckt. Men om varan är i sämre skick än vad som framgått med tanke på utropspriset kan det räknas som fel på varan.

.

Sälja hos oss:

Vid försäljning mot provision så tar vi 15% av slaget i provision(15kr per hundralapp)Vi tar 25kr i fotograferingsavgift för varje utrop då vi ofta lägger ut flera bilder på utropen,

vid inlämning av kvalitetsföremål så är provisionen förhandlingsbar. Vid inlämning mot provision så skall dom inlämnade sakerna vara rengjorda, om så ej är så tar vi en avgift för rengöring.

Summa beror på hur mycket som måste rengöras. Allt från 100kr och uppåt.

Inlämning av guld och silversmycken så tar vi ingen provision av inlämnaren endast av köparen.